Ekonomiskās politikas ietekme Tartu Universitātes un Latvijas Universitātes ārējā tēla veidošanā konkurētspējas paaugstināšanas starptautiskajos tirgos aspektā. - Sproģe-Rimša, Santa (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darba „Ekonomiskās politikas ietekme Tartu Universitātes un Latvijas Universitātes ārējā tēla veidošanā konkurētspējas paaugstināšanas starptautiskā tirgū aspektā” mērķis ir īstenotās ekonomiskās politikas kontekstā veikt Tartu Universitātes ārējā tēla koncepta analīzi, iegūtos rezultātus izmantot Latvijas Universitātes ārējā tēla koncepta veidošanai, novērtējot augstākās izglītības eksporta potenciālu un tās pozīcijas starptautiskajā izglītības tirgū. Maģistra darba tēma ir aktuāla un darbā apkopotie materiāli, statistikas analīze un izveidotais Latvijas Universitātes ārējā tēla koncepts var būt saistošs Latvijas Universitātes struktūrvienībām, kuru kompetence ir ārvalstu studentu piesaiste. Atslēgvārdi: ekonomiskā attīstība, konkurētspēja, augstākā izglītība, Tartu Universitāte, Latvijas Universitāte, tēla veidošana.

The purpose of master’s thesis “Economic Policy Implications of the University of Tartu and the University of Latvia Image Development in Aspect to Increase the Competiveness in International Markets” is to perform analysis of the external image concept of University of Tartu in the context of applied economic policy, use the results obtained for creation of external image concept of University of Latvia by assessing the potential for export of higher education and its position in the international education market. The topic of the master’s thesis is current and the materials collected, statistical analysis and the external image concept for University of Latvia could be of interest to the departments of University of Latvia whose competence is the attraction of foreign students. Keywords: economic development, competitiveness, higher education, University of Tartu, University of Lavia, image creation.
Economic Policy Implications of the University of Tartu and the University of Latvia Image Developmnet in Aspect to Increase the Competiveness in International Markets.
Keywords: Vadībzinātne