Pētniecisko prasmju attīstīšana dabaszinībās 2. klasē tēmas „Materiālu īpašības” apguvē - Lipāne, Inga (Latvijas Universitāte, 2013)
Ingas Lipānes diplomdarbā „Pētniecisko prasmju attīstīšana dabaszinībās 2. klasē tēmas „Materiālu īpašības” apguvē” analizēta pētnieciskā darbība mācību procesā, noskaidrots kādas pētnieciskās prasmes jāapgūst atbilstoši mācību priekšmeta standartam Dabaszinības 1. – 6. klasē, tiek analizētas iespējamās pieejas pētnieciskās darbības organizēšanā skolā. Analizējot dotā vecumposma attīstības īpatnības, tiek noskaidrots, kas jāņem vērā, plānojot pētniecisko darbību 2. klases skolēniem. Diplomdarba praktiskajā daļā izstrādāti divi pētnieciskie darbi tēmas „Materiālu īpašības” apguvē, veikta to aprobācija un aprobācijas rezultātu analīze. Atslēgas vārdi: pētniecība, pētnieciskā darbība, pētnieciskās prasmes, prasmes.

ANOTATION Ingas Lipānes diploma “Exploratory skills development in science second Class topics "Properties of Materials" learning" research work analyzes the learning process, clarified the research skills acquired in accordance with the subject standard Natural Sciences first - 6th class analyzes the possible approaches to the research activities in the organization of the school. Analyzing the characteristics of a given age group development, are found to be taken into account when planning exploratory Performance 2. grade students. Practical part of the diploma thesis developed two research papers topics "Properties of Materials" acquisition in the approval and approbation analysis of the results. Keywords: research, research, research skills, skills.
Development of research skills in the acquisition of the theme „Properties of materials” in nature science lessons in Grade 2
Keywords: Pedagoģija