Pahimetrija glaukomas diagnostikā - Kušķe, Ilze (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbs uzrakstīts latviešu valodā datorsalikumā uz 50 lappusēm, satur 19 attēlus, 6 pielikumus. Darbā izmantoti 30 literatūras avoti. Mērķis. Noskaidrot radzenes centrālās daļas biezuma klīnisko nozīmi glaukomas diagnostikā. Uzdevumi. Veikt radzenes centrālās daļas un intraokulārā spiediena mērījumus, redzes nerva diska novērtējumu un subjektīvās refrakcijas noteikšanu. Salīdzināt iegūtos rezultātus. Subjekti. Izmeklēti 101 pacients (202 acis) – kontrolgrupā, glaukomas, riska, okulārās hipertenzijas grupās. Rezultāti. Pahimetrijas dati okulārās hipertenzijas grupā korelē ar IOS vērtībām. Glaukomas grupā pahimetrijas rezultāti vērtējami individuāli. Secinājumi. Radzenes centrālās daļas biezuma nozīme glaukomas diagnostikā vērtējama individuāli katram pacientam korelācijā ar citiem riska faktoriem. Atslēgas vārdi: glaukoma, pahimetrija.

The Master paper has been written in Latvian, contains 50 printed pages, 19 pictures, 6 appendixes. 30 literature sources were used. Aim. Clarify the clinical importance of central corneal thickness in diagnostic of glaucoma. Objectives. Estimate central corneal thickness and intraocular pressure measurement, optic disc excavation and subjective refraction determination. Compare the obtained results. Subjects. Examined 101 patients (202 eyes) – in control, glaucoma, risk and ocular hypertension groups. Results. Pachymetry data in ocular hypertension group correlated with IOP values. In glaucoma group pachymetry results are to be assessed individually. Conclusions. Central corneal thickness role in diagnostic of glaucoma is to be assessed individually for each patient in correlation with other risk factors. Keywords: glaucoma, pachymetry.
Pachimetry in diagnostics of glaucoma
Keywords: Fizika