Akrilamīda noteikšana pārtikā ar hromatogrāfijas metodēm - Skrinda, Ludmila (Latvijas Universitāte, 2006)
Darbā ir apkopota zinātniskā periodikā atrastā informācija par akrilamīda klātbūtni pārtikā, tā veidošanās iespējamiem cēloņiem, toksikoloģiskiem aspektiem un analītiskām noteikšanas metodēm. Eksperimentāli, izmantojot gāzu hromatogrāfijas un gāzu- hromatogrāfijas masspektrometrijas metodes akrilamīds noteikts pārtikas produktos. Akrilamīda noteikšana veikta kartupeļu un maizes izstrādājumos.

Acrylamide in food and mechanisms of it’s formation as soon as acrylamide levels in food , toxicology and analytical methods are described. Gas chromatography (GC-ECD) and gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS) was realized for quantitative and qualitative determination of acrylamide in heated food. Determination of the acrylamide in potato chips and heated bread have been provided.
Chromatographic Determination of Acrylamide in Food
Keywords: Ķīmija