Maza uzņēmuma IT infrastruktūras pilnveidošana - Jankovskis, Austris (Latvijas Universitāte, 2017)
Kvalifikācijas darba mērķis ir izpētīt maza uzņēmuma IT infrastruktūru, piedāvāt un ieviest risinājumus, kas uzlabotu tās pārskatāmību un pārvaldību. Šī mērķa sasniegšanai uzņēmumā tika ieviesti sekojoši risinājumi - VMware virtualizācijas platforma un Ubuntu Landscape centralizētās vadības sistēma, kā arī uzlabotas iespējas veikt rezerves kopiju veidošanu un uzņēmuma sistēmu pārraudzību. Darba rezultātā sasniegtais samazināja laika un darba apjomu, kas nepieciešams uzņēmuma IT infrastruktūras uzturēšanai.

ENHANCEMENT OF SMALL ENTERPRISE IT INFRASTRUCTURE The purpose of this qualifying work was to examine the IT infrastructure in a small enterprise, to offer and implement solutions that could reduce its complexity and improve manageability. To achieve this goal following solutions were implemented - VMware virtualisation software, Ubuntu Landscape service for centralized management of Ubuntu systems. Also were made improvements in processes of creating system backups and monitoring important services of enterprise. Results of the work decreased the time and amount of work needed for maintenance of IT infrastructure in small enterprise.
Enhancement of small enterprise IT infrastructure
Keywords: Datorzinātne; Vmware ESXi 6.5; virtualizācija; Linux; Ubuntu; Landscape