Reālā laika tīmekļu vietnes izstrādes iespējas, izmantojot ASP.NET ietvaru - Brīvvīrs, Jānis (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba nosaukums ir „REĀLĀ LAIKA TĪMEKĻU VIETNES IZSTRĀDES IESPĒJAS IZMANTOJOT ASP.NET IETVARU”. Mūsdienās arvien lielāka kļūst vajadzība pēc mājaslapām, kuru saturs var tikt mainīts dinamiski, neliekot lietotājam veikt jebkādas darbības. Bakalaura darba mērķis ir apsekot un iepazīties ar populārākajām reālā laika tīmekļu vietnes izveides iespējām un tehnoloģijām, izmantojot ASP.NET ietvaru un noteikt ērtāko un vieglāk pielietojamo risinājumu, izmantojot reālus piemērus. Darbā tiek apsekotas pamata tehnoloģijas un jau gatavo bibliotēku lietošanas iespējas ASP.NET vidē, kā arī to implementācija. Bakalaura darba izstrādes procesa rezultātā ir studētas dažādas reālā laika tīmekļu vietnes izstrādes iespējas un tehnoloģijas, kas ļautu serverim nosūtīt datus lietotājiem bez lietotāju pieprasījuma. Apsekojot vispieejamākās tehnoloģijas reālā laika tīmekļu vietnes izveidē, tika izstrādāta neliela tērzēšanas mājas lapa, izmantojot optimālāko un ērtāko risinājumu.

The title of the of the bachelor work is "REAL-TOME WEB SITE DEVELOPMENT OPPORTUNITIES USING ASP.NET FRAMEWORK". Today the need for websites whose content can be changed dynamically without requiring the user to take any action becames more and more greater. The purpose of the bachelor work is to research and become familiar with the most popular real-time Web-site development opportunities, technologies and determine the most convenient and easily applied solution, using real examples. Bachelor work surveys basic core technology and use of the library facilities in the ASP.NET environment, as well as an implementation. In the work procees of bachelor work is studied a variety of real-time web site development opportunities and technologies that allows the server to send data to users without users request. Identifying the most accessible technology for real-time creation of a website, was worked out a small chat website using the most optimal solution.
Real-time web site development opportunities using ASP.NET framework
Keywords: Datorzinātne