Jeļenas Dolgopjatas prozas poētika. - Kļimjuka, Anna (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darbs „Jeļenas Dolgopjatas prozas poētika” ir galveno Jeļenas Dolgopjatas pozas pazīmju apskats, analīze un apkopojums. Darbs veltīts jēdzienisko un simbolisku saikņu izvirzīšanai, kas veido krājumu "Гардеробщик", kā arī kinematogrāfitātes pazīmju izvirzīšanai. Darbā tiek izskatīta sapņu nozīme un funkcijas, tiek pētīts jautājumu loks, kas veltīts Dolgopjatas prozas kinematogrāfitātei. Balstoties uz veiktā pētījuma, tiek konstatētas prozas galvenās pazīmes, kā arī tiek atrasta sapņa un kinematogrāfitātes nozīme un funkcijas autores daļdarbos. Īpaša nozīme tiek veltīta krājuma "Гардеробщик" pētīšanai, kā vienam sapnim.

The current thesis is a review, an analysis and description of the main poetic signs of Jelena Dolgopjat’s prose. Thesis is devoted to the detection of the notional and simbolic relationships, which do formate the storybook „The Cloackroom Attendent” and is also directed to detection of main chinematographic signs of the prose. The thesis is devoted to conteptation of the meaning and function of dreams and chinematographic signs of Dolgopjat’s prose. On the base of the research that is made,the main characteristics of the author’s prose are stated, the signicicance and function of dreams and cinematograpgics are detected. Particular attention is devoted to contemplation of storybook „The Cloackroom Attendent” as one dream.
The Poetics of Elena Dolgopyat’s Prose.
Keywords: Valodniecība