Speciālās izglītības skolotāju darba kvalitātes novērtēšana privātpraksē - Šahova, Jekaterīna (Latvijas Universitāte, 2025)
Darba tēma: Speciālās izglītības skolotāju darba kvalitātes novērtēšana privātpraksē Maģistra darba mērķis ir izstrādāt kvalitātes novērtēšanas kritērijus speciālās izglītības skolotājiem, kuri strādā ārpus formālās izglītības vides. Tika veikta literatūras analīze un gadījuma pētījums, aptaujājot skolotājus un intervējot ekspertus. Iegūtie dati tika analizēti, lai identificētu nozīmīgākos kvalitātes aspektus: skolēna progress, IIP izmantošana, sadarbība un profesionālā pilnveide. Rezultātā izstrādāti praksē balstīti, caurspīdīgi novērtēšanas kritēriji, kas piemēroti privātprakses pedagogiem. Kritēriji veicina skolotāju profesionālo attīstību un individualizētu atbalstu skolēniem.

The aim of the master's thesis is to develop quality assessment criteria for special education teachers working outside the formal education environment. A literature review and a case study were conducted, including teacher surveys and expert interviews. The collected data were analyzed to identify key quality aspects: student progress, the use of Individualized Education Plans (IEPs), collaboration, and professional development. As a result, practice-based, transparent evaluation criteria were developed, suitable for teachers in private practice. The criteria promote teachers’ professional growth and individualized support for students.
Evaluating the quality of work of special education teachers in private practice
Keywords: Izglītības zinātnes; speciālā izglītība; skolotāja profesionālā kompetence; kvalitātes novērtēšana; privātprakse; individuālie izglītības plāni