Advokāta orderis - Ešenvalds, Kārlis (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darbs ir veltīts adovokāta ordera kā tiesību elementa izpētei. Advokāta orderis arī tiek apskatīts kā dokuments, kas obligāti iesniedzams lietas materiālos, lai saņemtu izdevumu par advokāta sniegto juridisko palīdzību atlīdzinājumu. Maģistra darbu veido divas pamatnodaļas ar vairākām apakšnodaļām. Pirmajā nodaļā tiek izpētīts advokāta ordera jēdziens un tā vēsturiskā attīstība. Savukārt otrā nodaļā advokāta orderis tiek apskatīts kā pamats izdevumu par juridisko palīdzību atgūšanai. Maģistra darba ietvaros tika intervēti vairāki advokāti, lai noskaidrotu to viedokli par šā brīža tiesu praksi un tiesisko regulējumu, kas skar advokāta orderi.

In Master`s Thesis author has been made research about the warrant of attorney as a legal element. Warrant of attorney is also viewed as a document, that is and obligatory to get remuneration for legal assistance provided. Master`s Thesis contains two chapters with even more sections. The first chapter is about the warrant of attorney notion and its history. In the second chapter warrant of attorney is viewed as a ground for remuneration for legal assistance provided. Making this Master`s Thesis its author interviewed several attorneys for their opinion about the current judicial practice and current laws, that regulates warrant of attorney.
Advocates retainer
Keywords: Juridiskā zinātne; advokāta orderis; izdevumu par juridisko palīdzību atlīdzināšana; izdevumi par advokāta palīdzību; advokāta ordera izcelsme