Sieviešu apģērbu veikala “Elegance” darbības izvērtēšana un pilnveidošana - Bula, Agnija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba autors: Latvijas Universitātes profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas Komercdarbība un uzņēmuma vadība studente Agnija Bula. Bakalaura darba zinātniskā vadītāja: Mg.paed., Inta Kalniņa. Bakalaura darba tēma: Apģērbu veikala “Elegance” darbības izvērtēšana un pilnveidošana. Bakalaura darba mērķis: Izvērtēt apģērbu veikala “Elegance” saimniecisko darbību un izstrādāt uzņēmuma darbības pilnveidošanas iespējas. Izmantojot vispārpieņemtas pētījumu metodes: (teorētiskās, empīriskās un datu apstrādes): - Bakalaura darba pirmajā nodaļā, izmantojot monogrāfisko metodi, tika apskatīti uzņēmējdarbības teorētiskie aspekti, tai skaitā uzņēmuma finansiālo un komercdarbību regulējošie normatīvie akti, uzņēmuma iekšējās un ārējās vides analīzes metode, kā arī saimnieciskās un finanšu analīzes būtību, un uzņēmuma saimnieciskās darbības analīzē pielietojamie finanšu rādītāji. - Otrajā nodaļā tiek sniegts apģērbu veikala “Elegance” situācijas novērtējums, kura ietvaros tiek veikta apģērbu veikala iekšējās un ārējās vides analīze. Izmantojot ekonomiskās analīzes metodes, tiek veikta apģērbu veikala finanšu rādītāju izvērtēšana. Pielietojot SVID analīzi, tika novērtētas apģērbu veikala darbības stiprās un vājās puses, kā arī potenciālās iespējas un draudi. - Trešajā nodaļā tiek izstrādāts apģērbu veikala “Elegance” pilnveidošanas projekts, kura ietvaros tiek izstrādāts apģērbu veikala internetveikals un izvērtēti ieguvumi, papildinot apģērbu veikala piedāvājuma klāstu. Pētījuma periods: 2013 – 2016.gads. Par pētījuma avotiem ir izmantota uzņēmējdarbības, finanšu, menedžmenta un biznesa vadības teorijas, Latvijas Republikas likumdošanas normatīvie akti, informācija no publiski pieejamiem interneta resursiem un apģērbu veikala nepublicētā informācija. Bakalaura darba apjoms ir 60 lpp. (bez pielikumiem). Bakalaura darbā iekļauti 12.attēli un 16.tabulas, bakalaura darbam ir pievienoti 6.pielikumi. Bakalaura darba veikšanai ir izmantoti 46 avoti, no kuriem 13. ir svešvalodās. Iegūto pētījumu var izmantot gan pētāmā, gan līdzīga rakstura uzņēmumu (kā pēc darbības veida, tā arī apjoma) darbības izpētei un pilnveidošanai caur tā finansiālās darbības novērtēšanu.

Author of the bachelor’s thesis: Agnija Bula, a student at the professional higher education bachelor study programme “Commercial Activity and Company Management” at the University of Latvia. Scientific supervisor of the bachelor’s thesis: Mg. paed., Inta Kalniņa. Topic of the bachelor’s thesis: Assessment and improvement of operations of clothing store “Elegance”. Purpose of the bachelor’s thesis: To assess economic operations of clothing store “Elegance” and to develop improvement paths for the company’s operations. The following generally accepted research methods (theoretical, empirical and data processing) were used: - First chapter of the bachelor’s thesis employs monographic method to deal with business’ theoretical aspects, including regulatory enactments binding upon the company’s financial and commercial activities, analysis of the company’s internal and external environment, as well as the essence of the financial and economic analysis and financial indicators applicable to the analysis of the company’s economic operations. - The second chapter assesses situation of clothing store “Elegance” providing analysis of the clothing store’s internal and external environment. Through the use of economic analysis methods, the chapter gives details as to the analysis of the clothing store’s financial indicators. SWOT analysis allowed to assess the clothing store’s strengths and weaknesses, as well as opportunities and threats. - The third chapter presents an improvement project of clothing store “Elegance”, including development of the clothing store’s online store and assessment of benefits from upgrading the clothing store’s range of services. Research period: January 2013-October 2017 The bachelor’s thesis employs business, finance, management and business management theory, regulatory enactments of the Republic of Latvia, information from publicly available online resources and the clothing store’s unpublished information as research sources. The bachelor’s thesis consists of 60 pages (excluding annexes). The bachelor’s thesis includes 12 figures and 16 tables; the bachelor’s thesis has 6 annexes. The bachelor’s thesis is drawn by using 46 sources and 13 out of these are in foreign languages. The study can be used for operational assessment and improvement of the researched company and other similar companies (with similar activities and size) by using the assessment of the financial operations.
The clothing store "Elegance" activity evaluation and improvement
Keywords: Uzņēmējdarbības vadība; APĢĒRBU; VEIKALA; “ELEGANCE”; DARBĪBAS; IZVĒRTĒŠANA