X-stream CSD atbalsts Vērtspapīru uzskaites sistēmā - Ķemere, Maija (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba mērķis ir novērtēt Vērtspapīru uzskaites sistēmas ziņojumu apmaiņas ar X-stream CSD sistēmas ieviešanas iespējamību, apskatīt ierobežojumus un ieviešanas prasības. Papildus nepieciešams novērtēt esošo situāciju un X-stream CSD atbalsta ieviešanas Vērtspapīru uzskaites sistēmā potenciālās priekšrocības un ieguvumus. Sekundārie bakalaura darba mērķi ir iegūt plašākas zināšanas par ISO 20022 standartu un NASDAQ OMX piedāvātā X-stream CSD risinājuma iespējām un metodēm, kuru izmantošana ļauj veikt atbalsta ieviešanu Vērtspapīru uzskaites sistēmā. Pēc darbā aprakstītās realizācijas ir jāspēj veikt X-stream CSD atbalsta ieviešanu Vērtspapīru uzskaites sistēmā.

The purpose of the thesis is to estimate the possibility to implement message exchange between Securities accounting system and X-stream CSD, review restrictions and implementation requirements. In addition, it is necessary to review the current situation and benefits and advantages of implementing support to X-stream CSD to Securities accounting system. Secondary purposes of the theses are to gain a wider knowledge of ISO 20022 standard, X-stream CSD, provided by NASDAQ OMX, opportunities and methods to provide support implementation in Securities accounting system. After realization described in the thesis, it must be possible to implement X-stream CSD support in the Securities accounting system.
X-stream CSD support in Securities accounting system.
Keywords: Datorzinātne; X-stream CSD; VUS; MessageHub; XML