4-5 gadus vecu bērnu veselīgas ēšanas paradumu veidošana pirmmskolā - dienas ritā - Andreopula, Evija (Latvijas Universitāte, 2022)
Darba autore: Evija Andreopula Darba temats: 4-5 gadus vecu bērnu veselīgas ēšanas paradumu veidošana pirmsskolā – dienas ritā. Darba vadītāja: Anna Līduma Pētījuma mērķis: Pētīt veselīgas ēšanas paradumus 4 – 5 gadus veciem bērniem pirmsskolas izglītības iestādē Pētījuma saturs: Teorētiskajā daļā aprakstīta dažādu autoru teorija par veselīgas ēšanas teorētisko pamatojumu un būtību pirmsskolas izglītības iestādē dienas ritā. Otrajā daļā tiek pētīta pirmsskolas izglītības iestādes veselīgas ēšanas paradumu veicināšana, paradumu apguves norise un rezultātu analīze. Pētījumā piedalās 12 bērni, 4-5 gadu vecumā. Atslēgas vārdi: uzturs, veselīgs, bērni, pirmsskola. Darba apjoms: darbs sastāv no 2 nodaļām, 5 apakšnodaļām, 29 lapas pusēm. Darbā redzama tabula, izmantotās literatūras saraksts sastāv no 13 avotiem.

Author of the work: Evija Andreopula Thesis topic: Development of healthy eating habits during the daily rhythm in preschool for 4 to 5 years old children The supervisor of the work: Anna Līduma Aim of the research: To study healthy eating habits of 4-5 year old children in a preschool eduactional institution Content of the research: The theoretical part descibes the theory of various authors about the theoreticalbasis and essence of healthy eating in a pre-school educational institution during the day. The second part studies the promotion of healthy eating habits in pre-school eduaction, the process of learning habits and the analysis of the results. The study involves 12 children aged 4-5. Keywords: diet, healthy, children, preschool. Scope of the work: the work consists of 2 chaptersa, 5 subsections, 29 pages. The table is show in the work, the list of used literature consists of 13 sources.
Development of healthy eating habits during the daily rhytm in the preschool for 4-5 years old children
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; Pirmsskola; Uzturs; Veselīgs; Bērni; Veselība