"Sieviešu līdzdalība politikā iespējošanas perspektīvā. Indijas gadījuma analīze" - Dimzule, Inta (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba tēma „Sieviešu līdzdalība politikā iespējošanas perspektīvā. Indijas gadījuma analīze”. Tēma ir aktuāla vairāku iemeslu dēļ, proti, iespējošana ir salīdzinoši jauns koncepts; Indija ir attīstības valsts, kurā sieviešu jautājumi vēl nav atrisināti; Indijā plaši pielieto iespējošanu, lai uzlabotu sieviešu situāciju; Indija ir lielākā demokrātija pasaulē; Indija ir viena no visstraujāk augošajām ekonomikām, kas Indijai liek domāt par to, kā turpmāk attīstīt ekonomiku. Pētījuma problēma ir vājā sieviešu iesaiste Indijas politiskajās aktivitātēs. Pētījuma mērķis ir noskaidrot, vai sieviešu politiskā līdzdalība gadu laikā ir mainījusies. Darbā izmantota datu apkopošana un datu analīze. Darba rezultātā tika noskaidrots, ka sieviešu politiskā aktivitāte ir nedaudz pieaugusi, bet to nevar sasaistīt ar iespējošanas pasākumiem Indijā.

This bachelor work theme is „Women's participation in politics from empowerment view. Case study of India”. This issue is important for many reasons: empowerment is a new concept; India is developing country where women’s issues are not resolved; empowerment is widely used in India to improve women’s questions; India is the biggest democracy in the world; India is one of the faster growing economics, which leads it to search ways how to develop it further. Research problem is weak women participation in political activities in India. The aim of the research is to ascertain whether women’s political participation in length of time has changed. Used approaches in this work: data collection, data analysing. The conclusion is that women political activity has increased but it cannot be linked to empowerment measures taken in India.
''Women's participation in politics from empowerment view. Case study of India”
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)