Amatiergrupu instrumentālā muzicēšana tradīcijas un inovācijas kontekstā Latgalē 21. gs. - Dukaļska, Zane (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs "Amatiergrupu instrumentālā muzicēšana tradīcijas un inovācijas kontekstā Latgalē 21. gs." izstrādāts uz salīdzinošās bāzes pamata. Pētījumi par tradicionālajām instrumentālajām grupām Latvijā ir veikti, bet maz petīta ir mūsdienu situācija. Darba mērķis ir ir pētīt un analizēt instrumentālo muzicēšanu amatiergrupās, pamatojoties uz iepriekšējiem pētījumiem par instrumentālās muzicēšanas tradīciju 20. gadsimtā. Kā svarīgakā metode datu ievākšanā tika izmantota lauka pētījuma metode – anketēšana un intervēšana. Tika izstrādāts praktisks pētījums par mūsdienu amatiergrupu instrumentālo muzicēšanu Latgalē. Atslēgasvārdi: tradicionālā mūzika, Latgale, anketēšana, mūsdienas, amatiergrupa, instrumentalā muzicēšana.

The bachelor's work "Amateur group instrumental music – making in the context of tradition and innovation in Latgalia in the 21st c." has been worked out on the comparative basis. Studies on tradicional instrumental music groups have been developed in latvia but there have been quite few studies on Latgalian instrumental amateur groups nowadays. The aim of the work is to study and analyze the instrumental music – making in amateur groups in Latgalia based on previous studies of instrumental music – making tradition of the 20th century. As the key method for collecting data was field research method – questionnaires and interviews. A practical research was carried out about the instrumental amateur groups in Latgalia nowadays. Key words: traditional music, Latgalia, questionnaire, nowadays, instrumental music – making.
Instrumental Amateur Music-making in the 21st century Latgale: Traditions and Innovations
Keywords: Filoloģija