Fenkarola analīzes metožu izstrāde, izmantojot atomabsorbciometriju un induktīvi saistītās plazmas masspektrometriju - Oša, Gunita (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darbā veikta aktīvās farmaceitiskās vielas Fenkarols validācija niķeļa satura noteikšanai. Validācija veikta kvalitātes kontroles vajadzībām. Aktīvās farmaceitiskās vielas Fenkarols paraugi tiek sagatavoti ar sausās mineralizācijas palīdzību, lietojot standartpiedevu metodi. Paraugu sagatavošana veikta dažādās temperatūrās – 400℃, 450℃, 500℃, 550℃ un 600℃. Sagatavotie paraugi analizēti ar elektrotermālās atomabsorbciometrijas un induktīvi saistītās plazmas masspektrometrijas metodēm. Validācijas gaitā noteikti šādi validācijas kritēriji – linearitāte, detektēšanas robeža (LOD), kvantificēšanas robeža (LOQ), fona ietekme un atgūstamība. FENKAROLS, METODES VALIDĀCIJA, ELEKTROTERMĀLĀ ATOMABSORBCIOMETRIJA, INDUKTĪVI SAISTĪTĀS PLAZMAS MASSPEKTROMETRIJA, LINEARITĀTE, DETEKTĒŠANAS ROBEŽA, KVANTIFICĒŠANAS ROBEŽA, FONA IETEKME, ATGŪSTAMĪBA.

Validation of pharmaceutical active substance Phencarol for the quantification of nickel traces was performed. Validation was done for quality control. Phencarol samples were prepared by dry mineralization using different temperatures - 400℃, 450℃, 500℃, 550℃ and 600℃. Nickel content in Phencarol samples were quantified by GFAAS and ICP-MS. The following validation criteria – linearity, LOD, LOQ, background effect, recovery were determined. PHENCAROL, METHOD VALIDATION, GFAAS, ICP-MS, LINEARITY, LIMIT OF DETECTION (LOD), LIMIT OF QUANTIFICATION (LOQ), BACKGROUND EFFECT, RECOVERY.
Development of Phencarol analysis by atomic absorption spectrometry and inductively coupled plazma mass spectrometry
Keywords: Ķīmija