Datizraces iespējas ORACLE datubāzē - Poudžiunas, Raimonds (Latvijas Universitāte, 2010)
Šajā darbā tiks apskatīts viens no mūsdienu datu analīzes un nākotnes notikumu prognozēšanas procesiem – datizrace, precīzāk datizraces procesi, rīki un izmantotās tehnoloģijas, kuras savās datu bāzēs piedāvā izmantot Oracle. Darbā tiek pētīti Latvijas Universitātes X programmas studentu studiju dati, lai varētu noteikt, kuriem studentiem perspektīvā ir iespēja pabeigt programmu un iegūt grādu. Darba rezultātā tiks izanalizēta iegūtā pieredze Oracle rīka izmantošanā, un izvērtēti izveidotā modeļa nianšu aspekti.

One of the processes of nowadays data analysis and foresight of future events – data mining – will be examined in this paper. It will be examined what are the data mining processes, tools and used technologies that are proposed to use in the data basis by Oracle. In this paper data of the students of the University of Latvia will be researched in order to define which students have the potential to finish the program and to graduate. As a result of this paper the experience achieved in using the tools of Oracle will be analyzed.
Data mining in ORACLE database
Keywords: Datorzinātne