Vispārējās aprūpes māsas profesionālās darbības motivācijas faktori garīgās veselības aprūpes iestādē - Kļemka, Aleksandrina (Latvijas Universitāte, 2025)
Tēma: Vispārējās aprūpes māsas profesionālās darbības motivācijas faktori garīgās veselības aprūpes iestādē Aktualitāte: veicot māsu profesionālās darbības motivācijas faktoru analīzi var paaugstināt māsu motivāciju strādāt garīgās veselības aprūpes iestādēs Mērķis: noskaidrot māsu profesionālās darbības iekšējās un ārējās motivācijas faktorus garīgās veselības aprūpes iestādēs Uzdevumi: noskaidrot garīgās veselības iestādēs strādājošo vispārējās aprūpes māsu iekšējās, integrētās, identificētās, inrojekcijas un arējās motivācijas un demotivācijas rādītājus, un noskaidrot prevalējošos profesionālās darbības motivācijas faktorus Hipotēze: garīgās veselības aprūpes iestādēs strādājošām māsām prevalē profesionālās darbības ārējās motivācijas faktori Metode: kvantitatīva Instrumenti: darba ārējās un iekšējās motivācijas skala (WEIMS) un aptaujas anketa Rezultāti: Māsas motivē strādāt iekšējā motivācija. Pētījuma hipotēze netiek apstiprināta – māsām prevalē profesionālās darbības iekšējās motivācijas faktori Atslēgvārdi: iekšējā motivācija, ārējā motivācija, garīgā veselība, māsas

Topic: Motivational factors of general care nurses in mental health care institutions Topicality: conducting an analysis of the motivation factors of nurses' professional activities can increase the motivation of nurses to work in mental health care institutions Aim: to identify the internal and external motivation factors of nurses' professional activities in mental health care institutions Tasks: to identify the internal, integrated, identified, introjected and external motivation and demotivation indicators of general care nurses working in mental health care institutions, and to identify the prevailing motivation factors of professional activities Hypothesis: external motivation factors of professional activities prevail for nurses working in mental health care institutions Method: quantitative Instruments: Work Extrinsic and Intrinsic Motivation Scale (WEIMS) and questionnaire Results: Nurses are motivated to work by intrinsic motivation. The research hypothesis is not confirmed – internal motivation factors of professional activity prevail for nurses Keywords: internal motivation, external motivation, mental health, nurses
Motivational factors of general care nurses in mental health care institutions
Keywords: Veselības un sporta zinātnes; Iekšējā motivācija; Ārējā motivācija; Garīgā veselība; Māsas