Iespējamie risinājumi revīzijas vienkāršošanai maziem vai nesarežģītiem uzņēmumiem - Ameļčenko, Nataša (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darbs “Iespējamie risinājumi revīzijas vienkāršošanai maziem vai nesarežģītiem uzņēmumiem”. Maģistra darba mērķis ir veikt Starptautiskās revīzijas un apliecinājumu standartu padomes (IAASB) publicētā diskusiju dokumenta “Audits of Less Complex Entities: Exploring Possible Options to Address the Challenges in Applying the ISAs” un saistošu publikāciju izpēti par speciālu standartu, kas tiks izstrādāts un būs piemērojams mazo vai nesarežģīto uzņēmumu (LCE) revīzijās, lai apkopot informāciju par izaicinājumiem ar kuriem revidenti saskarās savā darbā revidējot uzņēmumus, kas pēc savas struktūras ir mazi vai mazāk sarežģīti uzņēmumi, lai apkopot galvenos ieguvumus un iespējamos risinājumus, novērtētu jaunā LCE-SRS standarta ieviešanas nepieciešamību, sniegt svarīgākos secinājumus un izteikt priekšlikumus LCE revīzijas veikšanai MVU un kvalitātes uzlabošanai.

Master's Thesis „Possible solutions to simplify audits for small or non-complex companies”. The aim of the master's thesis is to study the discussion paper "Audits of Less Complex Entities: Exploring Possible Options to Address the Challenges in Applying the ISAs" published by the International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB) and related publications on a specific standard that will be developed and applied in small or less-complex entities (LCE) audits to gather information on the challenges auditors face in their work when auditing enterprises that are small or less complex in structure to assess key benefits and possible solutions, assess the need to implement the new LCE-SRS standard, to provide key conclusions and make proposals for LCE audits for SMEs and quality improvement.
Possible solutions to simplify audits for small or non-complex companies
Keywords: Ekonomika; MVU (mazie un vidējie uzņēmumi); revīzija; starptautiskie revīzijas standarti; LCE (mazāk sarežģīts uzņēmums)