Aprūpes darba organizācija neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā - Vilka, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2016)
Darba izvēlēta tēma: „Aprūpes darba organizācija neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā”. Bakalaura darbs izstrādāts ar mērķi - izpētīt aprūpes darba organizāciju neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā. Pētniecības jautājums ir - Kāda ir aprūpes darba organizācija neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā? Pētniecības uzdevumi ir - pamatojoties uz literatūras avotiem, aprakstīt aprūpes darba organizāciju neatliekamajā medicīniskās palīdzības nodaļā, izstrādāt pētniecības instrumentu, apkopot un izanalizēt iegūtos aptaujas rezultātus, izvērtēt pētījuma rezultātus un izdarīt secinājumus. Izvirzīts pētniecības jautājums ir apstiprināts. Pētniecības darbs balstīts uz B. Ņūmenas māszinību teoriju. Teorētiskajā daļā analizētas aprūpes organizācija, ka sistēma, kvalitātes nodrošināšana un uzlabošana medicīnā, slimnīcā, neatliekamās medicīniskās palīdzības nodaļā. Praktiskajā daļā tika apkopotas un analizētas respondentu interviju, izmantojot kvalitatīvās pētīšanas metodi. Pētījuma rezultātā iegūts pamatojums tam, ka optimālā, sakārtota darba vide un mērķtiecīga sadarbība veicina pacientu aprūpi. Rezultātā rodas savstarpēja uzticība. Tātad labi organizēts aprūpes darbs veicina māsas, pacienta savstarpēja uzticēšanās un ātrāku izveseļošanās.

Work selected theme: "The care organization for emergency department". Bachelor's work has been done with a view to explore the organization of care emergency department. Research question is - What is the care organization for emergency department? Research tasks are - based on the literature, describe the organization of care for emergency medical aid department, to develop research tools to collect and analyze the obtained results of the survey, to assess the results of the study and draw conclusions. It raised the question of research has been confirmed. Research and development based on the theory of nursing B. Newman. Theoretical part analyzes the care organization that system, quality assurance and improvement in medicine, hospital, emergency medical department. Practical part were collated and analyzed respondents interviewed using qualitative research method. The study results were obtained justification that the optimal, regulated environment and purposeful cooperation contributes to patient care. Resulting in mutual trust. So well-organized care work contributes to nurses, the patient's trust and faster recovery.
The Care Organization for Emergency Department
Keywords: Medicīna; aprūpe; darba organizācija; mērķtiecīga sadarbība; uzticība