Ārvalstu investīciju ietekme uz Latvijas ekonomiku - Kudrašs, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma – ārvalstu investīciju ietekme uz Latvijas ekonomiku. Pēc veiktās izpētes autors ir secinājis, ka piesaistot ārvalstu resursus Latvijā būtiski celtos starptautiskais kredītreitings, ekonomiskā situācija, modernizētos valsts infrastruktūras. Veicinot ārvalstu resursu piesaisti, būtiski būtu padomāt par investoru iespējām, variantiem - Latvijas sniegto piedāvājumu. Darbā tiek raksturota investīciju loma Latvijas ekonomikā, kā arī ārvalstu tiešo investīciju nepieciešamība. Apkopojot iegūto informāciju, autors ir izstrādājis priekšlikumus veiksmīgai ārvalstu investīciju piesaistei. Pētījums tiek veikt balstoties uz zinātnisko literatūru, pieejamajiem statistikas datiem, aktuālajām publikācijām žurnālos un laikrakstos, internetā pieejamiem resursiem. Darba apjoms ir 64 lappuses, kurās iekļautas 3 tabulas un 6 attēli. Atslēgvārdi: investīcijas, ārvalstu investīcijas, ārvalstu tiešās investīcijas.

Bachelor's thesis – the impact of foreign investment on the Latvian economy. After the research the author has concluded that attracting foreign resources in Latvia are essential to get international credit ratings, the economic situation, the national infrastructure modernization. Encouraging foreign involvement, the resources would be essential to think about investor opportunities, options-provided by Latvia. The work describes the role of investment in the economy of Latvia, as well as foreign direct investment is a necessity. Summarizing the information obtained, the author has developed proposals for successful foreign investment attraction. The study will be based on the scientific literature, the statistical data available, current publications, magazines and newspapers, internet-based resources. The work load is 64 pages, which contain 3 charts and 6 pictures. Keywords: investment, foreign investment, foreign direct investment.
The import of foreign investment in the Latvian economy
Keywords: Ekonomika