Ārpusstundu fizisko aktivitāšu nozīme ieskaišu prasību izpildē sportā. - Latika, Ilze (Latvijas Universitāte, 2008)
Ārpusstundu fizisko aktivitāšu nozīme skolēniem ieskaišu prasību izpildē sportā. Diplomdarba mērķis - izpētīt, kā skolēnu papildus fiziskās aktivitātes ārpus stundām ietekmēs skolēnu fiziskās sagatavotības līmeņa paaugstināšanu. Darbs rakstīts latviešu valodā, sastāv no ievada, teorētiskās un praktiskās daļas, secinājumiem, izmantotās literatūras un avotu saraksta (39 avoti), pielikuma. Darba apjoms 60 lappuses, 21 attēli. Darba teorētiskajā daļā analizēta pedagoģijas un psiholoģijas literatūra par ārpusstundu fizisko aktivitāšu nozīmi. Pedagoģiskais pētījums veikts Alūksnes Valsts Ģimnāzijā un ietver sevī skolēnu fizisko īpašību pārbaudi, iegūto rezultātu analīzi un izmaiņas fizisko īpašību testu rādītājos, salīdzinot skolnieces, kuras apmeklē ārpusstundu fiziskās aktivitātes un kuras neapmeklē. Darbu var izmantot visi interesenti. Atslēgvārdi: fiziskās aktivitātes, ārpusstundu fiziskās aktivitātes, motivācija, fizisko īpašību tests

The Influence of Extracurricular Physical Activities upon Students` Test Results. The aim of the Diploma Paper was to examine the way extracurricular physical activities influence the level of pupils’ performance preparedness. The Diploma Paper is written in Latvian and it consists of; introduction, the analysis of the literature, practical part, conclusions, bibliography (from 39 sources) and appendix. The Diploma Paper is 60 pages long and it contains 21. The theoretical part of the Paper deals with pedagogical and psychological analysis of the literature concerning the description of the physical activities. This analysis also reveals adolescent’s physical and physiological characteristics. Key words: physical activities, extracurricular physical activities, motivation
Requirement of Test in out-of-lesson Physical Activities.
Keywords: Pedagoģija