Naratīvs filmā: Kristofera Nolana filmu analīze - Nīce, Sintija (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba " Naratīvs filmā: Kristofera Nolana filmu analīze" mērķis ir izprast Kristofera Nolana veidoto filmu īpatnības un naratīva specifiku. Kā režisoram izdodas veidot stāstus, kuros skatītāji tiek “ievilkti” un, kuri liek domāt par filmu vēl ilgi pēc tās noskatīšanās, kā arī saprast auditorijas uztveri par šīm filmām. Iepazīties ar pieejamo literatūru par naratīvu, kino naratīvu un auditoriju. Iegūstot nepieciešamās zināšanas pēc teorijas sastādīšanas, izveidot pētniecisko daļu šim darbam uz izdarīt secinājumus. Pētījuma datu ievākšanai un apstrādāšanai tiks izmantotas sekojošās pētniecības metodes: naratīva analīze un fokusgrupa. Bakalaura darba apjoms ir 59 lapaspuses, kuras sastāv no 7 galvenajām nodaļām. Darbā ir atrodami arī 2 pielikumi.

The purpose of the bachelor's thesis “Film narrative: analysis of the movies by Christopher Nolan” is to understand the peculiarities and narrative of Christopher Nolans’ films. As a director, he manages to create stories in which the audience is "drawn in" and which makes them think about the film long after it is watched, as well as to understand the audience's perception of these films. Get acquainted with the available literature on narrative, film narrative and audience. Acquiring the necessary knowledge after compiling the theory, to create a research part for this work to draw conclusions. In order to collect and process the data of the study, the following research methods will be used: narrative analysis and focus group. The bachelor's thesis consists of 59 pages which consist of 7 main sections. Additionally 2 attachments can be found in the paper.
Film narrative: analysis of the movies by Christopher Nolan
Keywords: Komunikācijas zinātne; naratīvs; fokusgrupa; Kristofers Nolans; auditorija; naratīva analīze