Nepilngadīgās personas tiesības administratīvajā procesā. - Rubīna-Šinkuna, Gita (Latvijas Universitāte, 2011)
Darba tēma – „Nepilngadīgās personas tiesības administratīvajā procesā.” Darba mērķis bija izpētīt nepilngadīgās personas tiesības administratīvā procesa tiesisko regulējumu, kā arī pamatojoties uz pētījuma rezultātiem, izstrādāti priekšlikumi normatīvo aktu pilnveidošanai. Izvirzītā mērķa sasniegšanai autore izvirzīja šādus darba uzdevumus: 1. Noskaidrot un analizēt nepilngadīgās personas tiesības administratīvā procesa normatīvo regulējumu; 2. Noskaidrot nepilngadīgās personas procesuālās tiesības (tiesības būt informētam, tiesības izteikt savu viedokli procesa laikā); 3. Noskaidrot un analizēt nepilngadīgo personu pārstāvniecību administratīvajā procesā; 4. Analizēt administratīvo tiesu praksi; 5. Izpētīt citu valstu nepilngadīgo tiesību normu regulējumu administratīvajā procesā. Darbā tiek analizētas nepilngadīgās personas tiesības administratīvajā procesā vēsturiskajā aspektā, kā arī nepilngadīgās personas tiesības administratīvajā procesā salīdzinoši ar citām tiesību nozarēm. Vispusīgākam pārskatam autore apskatīja arī ārvalstu nepilngadīgās personas administratīvo tiesību tiesisko regulējumu. Bakalaura darba struktūru veido ievads, četras nodaļas, kopsavilkums anotācija un izmantotās literatūras saraksts. Izvirzītā mērķa un uzdevumu sasniegšanai tika pielietotas šādas pētījumu metodes: analītiskā zinātniski pētnieciskā metode, salīdzinošā, sistemātiskā un vēsturiskā un aptaujas metode. Izpildot iepriekš minētos uzdevumus, izstrādāti priekšlikumi normatīvo aktu pilnveidošanai.

The theme of work – „Minor's rights in administrative proceeding.‟‟ The aim of the work - to investigate minor‟s rights in administrative procedure as also based on the results of the research are worked out the proposals for improvement of laws regulation. For achievement of the aim the author put out the following work tasks: 1. To clarify and analyse the minor‟s rights in administrative process normative regulations; 2. To clarify minor‟s procedural rights (rights to be informed, right to express their opinion during the process); 3. To clarify and analyze the representation of minors in the administrative procedure; 4. To analyze the Administrative Court practice; 5. To find out for the normative regulations of minors rights for the administrative process in other countries. In the work are analyzed the minor's rights in administrative proceeding in aspect of history and the minor's rights in administrative proceeding in comparison with other areas of law. For general review author looked out minor‟s rights process normative regulations in foreigns. The structure ofn bachelor‟s work consists of introduction, four chapters, summary, annotation and a bibliography. To achieve seted aims and task have been used following research methods: analytical method, comparative research, systematic, historical and questionnaire methods. In after realizing these tasks are developed proposals for improvement of laws and regulations.
Minor's rights in administrative proceedings.
Keywords: Juridiskā zinātne