Tumsas miopijas pacientu aprūpe - Kupriša, Gunta (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarbs uzrakstīts latviešu valodā uz 32 lpp. Tas satur 11 attēlus, 1 diagrammu un 28 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis: Veikt tumsas miopijas pacientu aprūpi. Darba procesā tika izpētīti tumsas miopijas izveidošanās mehānismi, citi sliktas nakts redzes cēloņi. Tika izpētītas tumsas miopijas izmeklēšanas iespējas. Praktiskajā daļā tika atrisinātas trīs tumsas miopijas pacientu sūdzības. Tika izpētīts, cik manā praksē ir pacientu ar sūdzībām par sliktu tumsas redzi un cik no tiem ir ar tumsas miopiju, cik ar pirmreizējo miopijas korekciju, cik ar miopijas hipokorekciju un cik veci cilvēki ar kataraktām.

The diploma paper is written in Latvian. It consists of 32 page, 11 pictures, 1 figures and 28 references on the sources of literature. The aim of the diploma paper is to do care of patient of dark myopia. In the process of the research mechanisms of forming dark myopia and other reasons of bad sight were investigated. Possibilities of examining dark myopia were investigated. The practical part solves three complaints of patients of dark myopia. In my practice were investigated patients with complaints about poor dark vision and how many of them is patients with dark myopia, patients with uncorrected myopia and hipocorrection of myopia, and old people with cataract.
Care of patients with night myopia
Keywords: Fizika