Krievu tautas pasakas transformācija animācijas filmā «Ivans Carevičs un Pelēkais Vilks”. - Vaļejeva, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2013)
Krievu tautas pasakas transformācija animācijas filmā «Ivans Tsarevičs un pelēkais vilks» (2011): bakalaura darbs. – Rīga, 2013. - 52 lpp. Šis pētnieciskais darbs ir veltīts krievu tautas pasakas transformācijas analīzei mūsdienu krievu animācijas filmās. Darbā tiek identificēti un analizēti postmoderno kultūru īpašības mūsdienu animācijā, kas seko krievu tautas pasakas tradīcijai un žanram. Pētījumā arī tiek aplūkotas krievu tautas pasakas un postmoderno kultūru identifikācijas īpatnības problēmas. Praktiskas materiāla analīzei tika izvēlēta 2011 gada animācijas filma «Ivans Tsarevičs un pelēkais vilks». Darbs var ieinterisēt mūsdienu krievu animācijas pētniekus, kā arī ikvienu, kuru interesē mūsdienu krievu literatūra.

Transformation of a Russian Folktale in a Cartoon «Ivan Tsarevich and the grey wolf» (2011): bachelor's work. - Riga, 2013. – 52 p. The present research has aimed at analyzing the transformation of a Russian folktale in a modern Russian cartoon. The study has revealed and examined the characteristics of post-modern culture in contemporary animation based on traditions and genre of Russian folktales. The paper has also investigated the questions associated with the identification of the characteristic features of Russian folk tales and post-modern culture. The animated cartoon «Ivan Tsarevich and the grey wolf» has been chosen as the source material for the present research. The study may be of interest for researchers of contemporary Russian animation and all interested in modern Russian literature.
Transformation of a Russian Folktale in a Cartoon «Ivan Tsarevich and the Grey Wolf.
Keywords: Valodniecība