Ieņēmumu un izdevumu uzskaite un kontrole būvniecības uzņēmumā SIA "XXX" - Savicka, Ludmila (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarba mērķis ir izpētīt uzņēmuma SIA „XXX” ieņēmumu un izdevumu uzskaiti un kontroli un izstrādāt priekšlikumus to pilnveidošanai. Diplomdarbā izmantoti Latvijas Republikas normatīvie akti, latviešu un ārvalstu autoru darbi, periodika un mācību literatūras izdevumi, SIA „XXX” nepublicētie dati. Diplomdarbs sastāv no četram nodaļām. Pirmajā nodaļā īsi raksturota SIA „XXX” saimnieciskā darbība. Darba otrajā nodaļā tiek apskatīti grāmatvedību un būvniecību reglamentējošie normatīvie akti, grāmatvedības organizācija SIA „XXX” un būvniecības dokumentācija. Trešajā nodaļā tiek apskatītas ieņēmumu un izdevumu uzskaites reglamentējošo normu prasības un aprakstīta ieņēmumu un izdevumu uzskaite SIA „XXX”. Ceturtajā nodaļā aprakstīta ieņēmumu un izdevumu kontrole SIA „XXX”. Darba izstrādes gaitā gūtās atziņas formulētas secinājumos un priekšlikumos. Darba apjoms 68 lpp., 1 tabula, 7 attēli un 7 pielikumi. Darba uzrakstīšanai izmantoti 39 informācijas avoti. Atslēgas vārdi: ieņēmumi, izdevumi, grāmatvedība, būvniecība

The aim of the diploma paper is to examine receipts and expenditure accounting and control at a constructing company „XXX” Ltd. and to give propousals for its improvement. Some normative acts of the Latvian Republic, latvian and foreign authors works, periodicals and learning literature and some unpublished data of „XXX” Ltd. were used in the diploma paper. The present diploma paper consists of four parts. In the first part „XXX” Ltd. business activities are briefly described. In the second part normative acts of accounting and constructing regulation, „XXX” accounting organization and constructing documentation are considered. In the third part nomative acts that are regulate receipts and expenditure accounting are considered and „XXX” Ltd. receipts and expeditures accounting are described. In the fourth part receipts and expenditures control of „XXX” Ltd. is considered. Duiring the examination of the work conclusions and suggestions are given. Diploma paper includes 68 pages, 1 table, 7 pictures, 7 attachements and 39 information sources were used. Key words: reciepts, expenditures, accounting, constructing
Receipts and Expenditure Accounting and Control at a Construction Company
Keywords: Ekonomika