Glutēna noteikšana Latvijā pieejamos pārtikas produktos, kuru sastāvā nav kvieši, rudzi un mieži - Pūga, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2014)
Glutēna noteikšana Latvijā pieejamos pārtikas produktos, kuru sastāvā nav kvieši, rudzi un mieži. Pūga K., zinātniskā vadītāja Dr.chem., asoc. prof. Jākobsone I., Maģistra darbs, 60 lappuses, 9 attēli, 16 tabulas, 56 literatūras avoti. Latviešu valodā. CELIAKIJA, ELISA METODE, GLUTĒNS. Darbā ir apkopota literatūra par celiakiju, glutēnu un bezglutēna diētu, par glutēna noteikšananu, izmantojot ELISA metodi. Veikta 33 paraugu atlase no dažādām produktu grupām, kuriem marķējumā nav norādīta kviešu, rudzu, miežu klātbūtne. Glutēna noteikšana veikta atbilstoši testa komplekta ražotāja instrukcijai un oficiālajai AOAC metodei glutēna noteikšanai pārtikā.

Determination of gluten in selected foods available in Latvia, which do not contain wheat, rye and barley. Pūga K., supervisor Dr.chem., asoc. prof. Jākobsone I., Master thesis, 60 pages, 9 figures, 16 tables, 56 literature references. In Latvian. CELIAC DISEASE, ELISA METHOD, GLUTEN. The theoretical part of this thesis contains a literature review about celiac disease, gluten, gluten-free diet and ELISA method for gluten testing in food. There was taked 33 samples of food from different produc groups, in labelling of which wasn’t wheat, rye and barley presence. Gluten determination was made in accordance whit the test kit manufacturer instructions and the official AOAC method for gluten testing in food.
Determination of gluten in selected foods available in Latvia, which do not contain wheat, rye and barley
Keywords: Medicīna