Hipotekārā ķīla - Cercene, Ilze (Latvijas Universitāte, 2012)
Maģistra darba tēma ir „Hipotekārā ķīla”. Maģistra darba mērķis bija izpētīt hipotekārās ķīlas materiāli tiesisko regulējumu, kā arī hipotekārās ķīlas tiesību īstenošanas tiesisko regulējumu un tā problēmas Latvijā. Maģistra darbā ir sniegts ieskats šobrīd aktuālākajās problēmās un to risinājumos tiesu praksē gan par Civillikuma, gan Zemesgrāmatu likuma un Civilprocesa likuma tiesību normām. Maģistra darbā autore aplūkojusi hipotekārās ķīlas institūta vēsturisko attīstību, tā materiāltiesiskos un procesuālos aspektus, īpašu uzmanību pievēršot hipotekārajam kreditoram pieejamajiem tiesību institūtiem - nekustamā īpašuma pārdošanai labprātīgā izsolē un saistību bezstrīdus piedziņai.

The Master’s paper theme is "Mortgage". The Master's paper’s goal was to research mortgage’s substantive regulation as well as mortgage enforcement legislation and it’s problems in Latvia. The Master’s paper also reviews the most relevant problems and their solutions in case law. In The Master’s paper the author has analysed the historical development of mortgage institute, substantive and procedural aspects, paying particular attention to the legal instruments of mortgage creditor - voluntary real estate sale by auction and undisputed recovery.
Mortgage
Keywords: Juridiskā zinātne