Datu noliktavu atbalsts datubāzu pārvaldības sistēmā DB2 - Ļivčaka, Anna (Latvijas Universitāte, 2007)
Šajā maģistra darbā tiek apskatīts datu noliktavu atbalsts – kompānijas IBM datu bāzu pārvaldības sistēmā DB2. Dots divu vadošo firmu IBM un Oracle datu bāzu produktu vispārējs salīdzinājums, kā arī tiek salīdzināti datu noliktavu realizācijas risinājumi šajos produktos. Tiek dots DB2 datu noliktavu atbalstošo funkciju apraksts, ko piedāvā DB2 Warehouse Edition. Tiek parādīti DB2 Warehouse Edition demonstrācijas programmas izmēģināšanas rezultāti. Ir aprakstīts datu noliktavu risinājums specifiska banka nozarē. Kā potenciāls lietojums parādīta datu noliktavu projektēšanas problēma konkrētā bankā.

This master work deals with data warehouse support – DB2 Database Management System from IBM company. It views a general product comparison of two leading companies IBM and ORACLE, also it compares data warehouse realization solutions. This work provides the description of DB2 data warehouse functions, which are offered by DB2 Warehouse Edition. It shows DB2 Warehouse Edition demo programm performance results. It describes the solution of data warehouses in a specific bank branch. It shows data warehouse design problem in particular bank.
Data warehouse support in database management system DB2
Keywords: Datorzinātne