EURIBOR indeksa svārstību ietekme uz Latvijas komercbanku kreditēšanas rezultātiem - Rožuleja, Rebeka Krista (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darba tēma ir “EURIBOR indeksa svārstību ietekme uz Latvijas komercbanku kreditēšanas rezultātiem”. Darba mērķis ir pamatojoties uz statistisko datu analīzi, izpētīt, kā EURIBOR indeksa svārstības ietekmē Latvijas komercbanku kreditēšanas rezultātus, izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus Latvijas komercbankām, to turpmākas veiksmīgas darbības stimulēšanai. Bakalaura darbs sastāv no trīs daļām. Pirmajā daļā apkopota informācija par starpbanku naudas tirgu teorētiskajiem aspektiem. Otrā daļa sastāda Latvijas komercbanku kreditēšanas rezultātu un tendenču analīze. Darba trešajā daļā veikta statistiskā analīze, kurā apskatīta EURIBOR indeksa ietekme uz Latvijas komercbanku kreditēšanas rezultātiem. Bakalaura darba apjoms ir 63 lappuses, 4 tabulas, 19 attēli. Darba izveidē izmantoti 92 avoti. Atslēgas vārdi: starpbanku naudas tirgus, EURIBOR, komercbankas, kreditēšana, kredītportfelis.

The theme of Bachelor’s thesis is “The impact of EURIBOR fluctuations on the credit performance of Latvian commercial banks”. The purpose of this Bachelor’s thesis is to use statistical analysis to identify the impact that EURIBOR fluctuations have on the credit performance of Latvian commercial banks and draw conclusions and develop proposals for Latvian commercial banks in order to sustain successful and continuous operations. The thesis is divided into three parts. The first part provides an overview of theoretical materials about Interbank Offered rate and its history. The second part analyses the Latvian commercial banking system and its credit performance. The third part examines the impact of EURIBOR fluctuations on Latvian commercial banks and their credit performance. Bachelor’s thesis contains 63 pages, 4 tables, 19 images and 92 references. Keywords: InterBank Offered rates, EURIBOR, commercial banks, credit portfolio, crediting.
The impact of EURIBOR fluctuations on the credit performance of Latvian commercial banks
Keywords: Ekonomika; starpbanku naudas tirgus; EURIBOR; komercbankas; kreditēšana; kredītportfelis