Grāmatvedības darba organizācijas pilnveidošana uzņēmumā SIA „PGC” - Soma, Ilze (Latvijas Universitāte, 2008)
Diplomdarbs izstrādāts par tēmu „Grāmatvedības darba organizācijas pilnveidošana SIA „PGC””. Diplomdarba mērķis ir izvērtēt grāmatvedības darba organizāciju uzņēmumā, saistot Latvijas Republikas likumdošanā noteiktās prasības ar praksi un izstrādāt priekšlikumus grāmatvedības darba organizācijas uzlabošanai. Darba mērķa sasniegšanai, nepieciešams: •analizēt un apkopot Latvijas likumdošanas un citu normatīvo aktu prasības attiecībā uz grāmatvedības organizāciju un gada pārskatu sastādīšanu uzņēmumā; •analizēt un novērtēt grāmatvedības kārtošanas sistēmu un organizāciju uzņēmumā; •secinājumu un priekšlikumu apkopojums. Diplomdarbā ir raksturota SIA „PGC” darbība, izvērtēta uzņēmuma grāmatvedības organizācija. Diplomdarbā izmantoti Latvijas Republikas normatīvie akti, Latvijas grāmatvedības standarti, Ministru Kabineta noteikumi, kā arī SIA „PGC” iekšējie grāmatvedības dokumenti, pavisam 27 literatūras avoti. Darbā analizēti Latvijas likumdošanas un citu normatīvo aktu prasības, ierobežojošs faktors, tās apskatītas tik tālu, cik tās regulē SIA „PGC” uzņēmuma darbību un grāmatvedības kārtošanu. Diplomdarba noslēgumā, pamatojoties uz veikto analīzi, izdarīti secinājumi un izteikti priekšlikumi. Darbs uzrakstīts diplomdarba aizstāvēšanai uz 62 lapām, sastāv no 2 attēliem, 15 tabulām, 1 pielikuma. Atslēgas vārdi: grāmatvedības organizācija dokumenti, pamatlīdzekļi, apgrozāmie līdzekļi, saistības.

In this graduation work accounting work institutional development in limited liability company „PGC” is analysed. The aim of this graduation work has been to estimate accounting work organization in the particular company, considering demand of legislative acts of Republic of Latvia with practice and to develop motion for institutional improvement of accounting work. To achieve the aim of the graduation work, it is necessary: •to analyse provisions of Latvian law and other legislative acts and to aggregate gained information on demand pertaining to accounting organization and preparing of annual reports in the company; •to analyse and appraise accounting transaction system and organization in the company; •to summarize conclusions and suggestions of the graduation work. The limited liability Ltd. „PGC” commercial activities are characterized in six chapters of the graduation work, also evaluating company’s accounting organization. Legislative acts of Republic of Latvia are used in the graduation work – laws, accounting standard of Latvia, regulations of Cabinet of Ministers of Republic of Latvia, as well as internal accounting documents of particular limited liability company, twenty seven sources of bibliography. Analysing main statements and requirements of legislative acts of Republic of Latvia, limited factor is used in the graduation work, those examined as far as to regulate particular Ltd „PGC” accounting transaction system and organization. In conclusion of the graduation work, on basis of performed analyze, conclusions are drawn and suggestions made. Work is written for graduation defence on 62 sheets, consisting of 15 tables, 2 pictures and 1 addendum. Key words are as follows: documents.
Advencement of Ltd "PGC" accounting processes organizational
Keywords: Ekonomika