Korejiešu tradicionālās ģimenes dzīves veids no senatnes līdz mūsdienām - Nikitina, Marina (Latvijas Universitāte, 2016)
Darbā tiek aplūkots un izanalizēts Korejiešu tradicionālas ģimenes dzīves veids. Atsevišķu ģimenes locekļu izskatīšana, kā arī svarīgāko dzīves aspektu (korejiešu radniecības sistēma, ģimenes etiķete, dzīves cikla svētku etiķete, vecāku pielūgšana un pēcteču godināšana) izpētīšana. Darba mērķis ir ielūkoties pagātne un uzzināt, kā un kur ir radušies pirmie korejieši. Izanalizēt un saprast, kas ir ģimene un kādām jābūt savstarpējām attiecībām tradicionālajā korejiešu ģimenē. Kas veido ģimeni, kāda nozīme bija un palika korejiešu izpratnē, un kāda bija ietekme uz citiem korejiešu dzīves aspektiem. Aplūkot nozīmīgākus dzīves posmus, kā arī iedziļināties un saprast, kāda bija loma katram atsevišķam ģimenes loceklim gan ģimenē, gan sabiedrībā. Darbs tiek sadalīts trīs daļās, kurās ir aprakstīts pirmo korejiešu paradīšanas laiks un vieta, neliels ieskats vēsturē. Tradicionāla korejiešu ģimene, kāda tā bija, no kā iespaidojas un veidojas, kā arī viņas nozīme dažādās vietās. Un noslēgumā ir kopsavilkums par korejiešu tradicionālas ģimenes izmaiņām un sekām no senatnes laikiem un līdz mūsdienām.

In work is viewed and analyzed Korean traditional family way of life. Consideration of individual family members, as well as surveys of the most important aspects of life, (Korean kinship system, family etiquette, the festive etiquette of lifecycle, and worship of descendants). The main goal of work is to look up in the past and find out how and where were appeared first Korean people. To analyze and understand what family is and what kind relations should be in traditional Korean family. What made up of the family, what meaning of family was and still is in Korean sense and how it has an impact on other aspects of Korean life. To look at the most important stages of life, as well as to enter into and understand, what was the role of each individual member of the family in both of aspects in family and society. The works is divided into three parts: Where is describes about first Korean appearance time and place. Which was Korean traditional family and how it was formed and from which factors of life was affected, as well their meaning and role in various locations. And the end is summary of Korean traditional family changes consequences from ancient times to present days.
Korean Traditional Family Way of Life from Antiquity to the Present Times
Keywords: Āzijas studijas; korejiešu tradicionālā ģimene; pirmo korejiešu paradīšanas laiks un vieta; radniecības sistēma; vecāku pielūgšana un pēcteču godināšana