AWS serveru avārijas situāciju simulācijas izstrāde - Bērziņš, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2017)
Mūsdienās novērojams, ka aizvien lielāku interesi dažādos uzņēmumos izrāda tiem izstrādātājiem, kas ne tikai nodarbojas ar programmatūras izstrādi, bet spēj risināt arī dažādas infrastruktūras problēmas, pilnveidojot savas zināšanas abās no minētajām sfērām. Pieņemts, ka tīmekļa vietņu infrastruktūru uzstāda un ar to saistītas problēmas risina sistēmu administratori vai izstrādātāji ar nepieciešamajām zināšanām, tādejādi tipisku infrastruktūru problēmu, nepietiekamās pieredzes rezultātā izstrādātāji patstāvīgi nespēj risināt ar infrastruktūru saistītas problēmas. Darba ietvaros tiek pētītas nozares tipiskākās tīmekļa serveru problēmas uzņēmumā, kā arī izveidota apmācības programma izmantojot AWS mākoņskaitļošanas un Magento e-komercijas platformu, lai izglītotu interesentus infrastruktūras konfigurēšanā avārijas situāciju gadījumā.

Nowadays it is observed that different companies are showing growing interest for these developers who are not only with the development of the software, but also able to deal with various infrastructure problems, improving their knowledge in both areas. It is assumed that the website infrastructure and related and related challenges are set up by system administrators or developers with the necessary knowledge, thus because of typical infrastructure problems and insufficient experience developers are independently powerless to tackle the problems related to infrastructure. In this work, typical branch web server infrastructure problems are studied within author’s company, as well as developed educational application using AWS cloud computing and Magento e-commerce platform to educate interested parties in infrastructure configuring in case of emergency.
AWS server emergency situation simulation development
Keywords: Datorzinātne; AWS; mākoņskaitļošana; Magento; infrastruktūra; apmācība