Komercbanku darbības principi Latvijā - Vasko, Dina (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba tēma tika izvēlēta “Komercbanku darbības principi Latvijā”. Ievaddaļā parādīta banku sniegto pakalpojumu nozīmīgā loma un nepieciešamība tautsaimniecības attīstības veicināšanā Latvijā, kā arī, to virzieni, attīstības tendences un galvenie šķēršļi. Darba mērķis ir izanalizēt situāciju banku sektorā Latvijā un to galvenos darbības virzienus. Bakalaura darbs sastāv no trim daļām : Pirmajā daļā tiek dots ieskats banku attīstības vēsturē, Centrālās Bankas loma banku sistēmā kā arī aprakstītas galvenās banku operācijas. Otrajā daļā – banku sektora attīstība Latvijā, likumdošana un banku darbības rādītāju analīze. Trešajā – trīs ietekmīgāko Latvijas komercbanku , to darbības rādītāju apskats un analīze par 2006. gadu. Nobeigumā ir doti secinājumi un priekšlikumi ar komercbanku darbības principiem saistīto problēmu risināšanā. Atslēgas vārdi: komercbankas, Centrālā Banka, kredīti,vērtspapīri, pelnītspēja.

The bachelor work theme is “Activity principles of Commercial banks in Latvia”. In introductory part the role of Bank operations as an important tool for achieving a long term development of national economy is shown. The first chapter - “The history of establishment of credit institutions in Latvia” examines the work of credit institutions during the first Latvia Republic and establishment of Central Bank of Latvia and main bank operations. In the second chapter – development of banking sector in Latvia, legislative acts and analyses the indexes of banks. In the third chapter – analyses three most powerful banks of Latvian Republic. Reviews their indexes and analyses them for year 2006. Finally the conclusions and proposals are given to solve the bank problems in current situation in Latvia. Key words : Banks, Central Bank, credits, securities, indexes.
Activity principles of Commercial banks in Latvia
Keywords: Ekonomika