Brensteda skābo jonu šķidrumu vadītspēja atkarībā no struktūras - Lasmane, Līga (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba ietvaros tika mērīta vadītspēja un termiskā stabilitāte skābiem jonu šķidrumiem, kuri satur alkilsulfoskābes grupu piridīna un N – alkilimidazola katjonos. Ar trīs dažādiem anjoniem (HSO4-, H2PO4-, TsO-) pētīta to ietekme uz jonu šķidrumu vadītspēju. Mērījumi veikti 25 oC – 120 oC temperatūras diapozonā, parādot labu elektrovadītspējas linearitāti.

Within the Bachelor’s paper there was measured conductivity and thermal stability of acidic ionic liquids containig an alkane sulfonic acid group covalently bonded to pyridine and N–alkylimidazole cations.With three different anions (HSO4-, H2PO4-, TsO-) there was researched their influence on conductivity of ionic liquids. The measurement was carried out in temperature range of 25 oC – 120 oC, showing good linearity of conductivity.
Brensted acidic ionic liquid conductivity depending on their structure
Keywords: Ķīmija