Bērni-kreiļi pirmsskolas izglītības iestādē un to īpatnības mācību procesā - Krutovska, Aleksandra (Latvijas Universitāte, 2023)
Darba autors: Aleksandra Krutovska Darba zinātniskais vadītājs: Linda Mihno Kvalifikācijas darba nosaukums: Bērni-kreiļi pirmsskolas izglītības iestādē un to īpatnības mācību procesā. Kvalifikācijas darba mērķis ir izzināt teorētisko literatūru par kreilību un pedagoģiskās metodes darbā ar kreiļiem. Kvalifikācijas darba teorētiskajā daļā tiek izzinātas tādu pedagogu un psihologu kā A. Krustiņas, E. Gammas, I. Lavrinovičas, E. Černobajas, M. Sitnikovas, A. Račkovskas, E. Leimanes atziņas, par kreilības rašanās teorijām, par bērnu – kreiļu īpatnībām un dažādām metodēm, darbā ar bērniem – kreiļiem. Kvalifikācijas darba empīriskajā daļā, tiek veikta bērnu – kreiļu novērošana, lai iegūtu informāciju par bērniem – kreiļiem, viņu mācību procesu un viņu raksturojumu. Tika veikta pirmsskolas izglītības skolotāju aptauja, lai iegūtu skolotāju viedokli un izzinātu viņu pieredzi darbā ar bērniem – kreiļiem. Pēc novērošanas un aptaujas iegūtās informācijas, balstoties uz teorētiskajā daļā analizētās teorētiskās literatūras, tika izveidoti un apkopoti nosacījumi un uzdevumi, darbā ar bērniem – kreiļiem. Darba apjoms: 44 lapaspuses, 2 tabulas, 15 attēli, 7 pielikumi, 21 literatūras avots. Atslēgvārdi: pirmsskola, bērni - kreiļi, mācību metodes, pedagoģiskai process.

Author of the work: Aleksandra Krutovska Scientific supervisor: Linda Mihno Qualification work title: Left-handed children in a preschool educational institution and their peculiarities in the learning process. The aim of the qualification work is to learn the theoretical literature on left-handedness and pedagogical methods in working with left-handed children. In the theoretical part of the qualification work, the knowledge of pedagogues and psychologists such as A. Krustiņas, E. Gammas, I. Lavrinovičas, E. Černobajas, M. Sitnikovas, A. Račkovskas, E. Leimanes, about the theories of the emergence of left-handedness, about the characteristics of left-handed children and different methods for working with left-handed children. In the empirical part of the qualification work, observation of left-handed children is carried out to obtain information about left-handed children, their learning process, and their characteristics. A survey of pre-school teachers was conducted to get the opinions of teachers and learn about their experience in working with left-handed children. After the information obtained from the observation and survey, based on the theoretical literature analyzed in the theoretical part, conditions and tasks were created and summarized for working with left-handed children. Work volume: 44 pages, 2 tables, 15 images, 7 appendices, 21 literature sources. Keywords: preschool, left-handed children, teaching methods, pedagogical process.
Left-handed children in a preschool educational institution and their peculiarities in the learning process
Keywords: Izglītības zinātnes; pirmsskola; bērni - kreiļi; mācību metodes; pedagoģiskai process