SIA “Compensa Vienna Insurance Group” ADB Latvijas filiāles vadības stila ietekmes uz komunikācijas procesu novērtējums. novērtējums. - Ūdre-Bondare, Sanita (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba tēma ir SIA “Compensa Vienna Insurance Group” ADB Latvijas filiāles vadības stila ietekmes uz komunikācijas procesu novērtējums. Pētījuma mērķis ir analizēt uzņēmuma SIA “Compensa Vienna Insurance Group” ADB Latvijas filiāles vadības stilu, izvērtēt tā ietekmi uz iekšējiem komunikācijas procesiem un izstrādāt priekšlikumus komunikācijas sistēmas uzlabošanai organizācijā. Darba struktūra ietver 3 nodaļas, kurās tiek apskatīti gan teorētiskie vadības stila un komunikācijas procesu aspekti, gan praktiski veikta organizācijas vadības stilu un iekšējās komunikācijas analīze. Analīze balstīta uz kvalitatīvās un kvantitatīvās izpētes metodēm. Balstoties uz iegūtajiem rezultātiem, var secināt, ka SIA “Compensa Vienna Insurance Group” ADB Latvijas filiāles vadības stili ietekmē iekšējās komunikācijas efektivitāti un darbinieku iesaisti. Darbu veido 69 lapaspuses, 5 tabulas, 13 attēli, 40 izmantotās literatūras avoti. Atslēgvārdi: vadības stili, komunikācija, komunikācijas procesi, vadības stila ietekme, iekļaujoša vide, strukturēta pieeja.

The topic of the bachelor's thesis is the assessment of the influence of management style on the communication process of SIA "Compensa Vienna Insurance Group" ADB Latvian branch. The purpose of the study is to analyze the management style of the SIA "Compensa Vienna Insurance Group" ADB Latvian branch, evaluate its impact on internal communication processes and develop proposals for improving the communication system in the organization. The structure of the work includes 3 chapters, which examine both theoretical aspects of management style and communication processes, as well as a practical analysis of organizational management styles and internal communication. The analysis is based on qualitative and quantitative research methods. Based on the obtained results, it can be concluded that the management styles of the SIA "Compensa Vienna Insurance Group" ADB Latvian branch affect the efficiency of internal communication and the involvement of employees. The work consists of 69 pages, 5 tables, 13 pictures, 40 used literature sources. Keywords: communication, management styles, communication processes, influence of management style, inclusive environment, structured approach
Assessment of the influence of management style on the communication process.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; vadības stili; komunikācija; komunikācijas procesi; vadības stila ietekme; iekļaujoša vide