Latvijas labās prakses piemērs Pasaules rallijkrosa čempionāta posmā globālās COVID-19 pandēmijas laikā - Balulis, Kristiāns (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darba tēma – “Latvijas labās prakses piemērs Pasaules rallijkrosa čempionāta posmā globālās Covid-19 pandēmijas laikā”. Darba mērķis – apzināt COVID-19 pandēmijas ietekmi uz starptautiska līmeņa autosacīkšu organizēšanu, tendencēm, apskatīt to ietekmējošos faktorus, kā arī analizēt un salīdzināt esošos rezultātus vīrusa ietekmei uz starptautiska līmeņa pasākumu organizēšanas modeli Latvijā un citās pasaules valstīs. Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāts (Pasaules RX) dubultposma sacensības Rīgā notika 2020.g. 19. un 20.septembrī. Tajā brīdī Latvijā nebija Covid-19 augsta slimības izplatība, līdz ar to organizatori, ievērojot visas drošības prasības, pieņēma lēmumu pasākumu rīkot kopā ar skatītāju klātbūtni. 2020. gada sezonā Rīgā notiekošās sacensības bija vienīgie divi FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) posmi, kas notika ar skatītāju klātbūtni.

The topic of the bachelor’s thesis is “Example of Latvian good practise on World Rallycross Championship during the global COVID-19 pandemic”. The aim of the work is to identify the impact of the COVID-19 pandemic on the organization of international car races, trends, to look at the factors influencing it, as well as to analyse and compare the existing results of the virus on the international event organization model in Latvia and other countries. Monster Energy FIA World Rallycross Championship (World RX) double stage competition in Riga took place in September 19. and 20. of 2020. At that time, there was no high prevalence of Covid-19 in Latvia, so the organizers, observing all safety requirements, decided to organize the event together with the audience. The competitions taking place in Riga in the 2020 season were the only two stages of the FIA World Rallycross Championship (World RX), which took place in the presence of spectators.
Example of Latvian good practise on World Rallycross Championship during the global COVID-19 pandemic
Keywords: Ekonomika; Rallijkross; Cenu veidošana; Covid-19 pandēmija; Barters; Patērētāju uzvedība