Ķīnas klasiskās teātra mākslas attīstība no 13.gs.m.ē. līdz 20.gs. m.ē. sākumam - Kārkliņa, Gita (Latvijas Universitāte, 2014)
Šī bakalaura darba nosaukums ir „Ķīnas klasiskās teātra mākslas attīstība no 13.gs m.ē. līdz 20.gs. m.ē. sākumam”. Tas ir veltīts Ķīnas klasikā teātra tradīciju apskatam. Ķīnas klasiskajam teātrim ir sena vēsture. 13.gs. bija Ķīnas klasiskās drāmas uzplaukums un šajā laikā radās jaunas teātra formas. Darba mērķis ir izpētīt kādas Ķīnas klasiskā teātra galvenās formas ir izveidojušās no 13.gs. līdz 20.gs. sākumam, kādas ir to aprakstošās īpašības, kā tās atšķirās viena no otras un vai šajā laika posmā ir notikusi to attīstība. Darba galvenais jautājums ir: Vai ir notikusi Ķīnas klasiskā teātra attīstība no 13.gs.m.ē. līdz 20.gs. m.ē. sākumam? Darba gaitā tika pierādīts, ka šajā laikā ir radušās vairākas Ķīnas klasiskā teātra formas, kuras ir pilnveidojušas viena otru, tādejādi attīstoties. Darbs sastāv no divām daļām.Pirmā ir Ķīnas drāmas literatūras, kurā tiek apskatītas literatūras un teātra attiecības.Otrā apskatītas teātra formas.

Title of this bachelor’s paper is ‘’The development of Classical drama in China from 13th to early 20th Century’’. It is dedicated to rewiev of Chinese Classical drama. China’s Classical drama has long history. 13th century was prosperity of Chinese Classical drama and at that time appeared many of new drama types. The aim of this paper is to study what kind of Chinese Classical drama main types are formed from 13th to early 20th century, what are their descriptive qualities, how they differs from each other and if there was a development of them during that time. The main question of this paper is: Was there a development of Chinese Classical drama from 13th to early 20th Century? This research proved that during this time many chinese Classical drama types emerged, which imrpoved each other, thus causing development. The Paper is composed of two parts. The first one is Chinese Classical drama literature.In the secons Chinese Classical drama types.
The Development of Classical Drama in China from the 13th to the early 20th Century
Keywords: Āzijas studijas