Matemātisko prasmju 4-5 gadu vecu bērnu sekmēšana darbojoties ar M. Montesori materiāliem - Grase, Julana (Latvijas Universitāte, 2023)
Darba autore: Julana Grase Darba zinātniska vadītāja: Dr.paed. Dagnija Vigule Pētnieciskā darba temats: Matemātisko prasmju 4-5 gadu vecu bērnu sekmēšana darbojoties ar M. Montesori materiāliem Pētījuma uzdevums: 1.Raksturot matemātikas prasmes pirmsskolā 2.Raksturot matemātikas prasmes 4-5 gadu vecam bērnam pirmsskolā 3.Raksturot Marijas Montesori materiālu sekmējot bērna attīstību pirmsskolā 4.Analizēt bērna sekmēšanu darbojoties ar Marijas Montesori materiāliem pirmsskolā Pētījuma metode: 1.Teorētiskās: pedagoģiskās un Marijas Montesori literatūrās analīze 2.Empīriskas: pedagoģiskais novērojums izmantojot Marijas Montesori materiālus Kvalifikācijas darbs sastāv no divām daļam – teorētiskā daļā tiek analizēta dažādu autoru literatūra. Tiek raksturota matemātika un to sekmēšana 4-5 gadu veciem bērniem. Tiek raksturots Marijas Montesori materiāls sekmējot bērna matemātisko prasmju 4-5 gadu veciem bērniem. Empīriskā daļā tiek pētīts cik skaidri un precīzi bērns apgūst matemātikas pamatus, ja bērns darbojās ar Marijas Montesori materiāliem. Veikt apkopotus secinājumus Marijas Montesori materiālu ietekmi uz bērna attīstības prasmi. Veikt vispārējos secinājumus. Atslēgvārdi: Matemātikas prasmes 4-5 gadu veci bērni Matemātikas sekmēšana 4-5 gadu veciem bērniem M. Montesori materiāli

Annatation Author of the work: Julana Grase Scientific supervisor: Dr. paed. Dagnija Vigule Research topic: Promotion of mathematical skills of 4-5 year old children working according to M. Montessori`s materials Research task: 1.To describe math skills in preschool; 2.To describe math skills of a 4-5 year-old child in preschool; 3.To describe the material of a Maria Montessori, promotion of the child`s development in preschool; 4.To analyze the promotion of the child by working with Maria Montessori`s materials in preschool. Research method: 1.Theoretical: analysis of pedagogical and Maria Montessori literature. 2.Empirical: pedagogical observation using Maria Montessri`s materials. The qualification work consists of two parts – the theoretical part analyzes the literature of different authors. Mathematics and its promotion of 4-5 year old children are described. Maria Monttessori`s material is described for promoting the child`s mathematical skills of 4-5 – year-old children. In the empirical part, it is studied how clearly and precisely the child learns the basics of mathematics by working with Maria Montessori`s materials. To make summarized conclusions about the influence of Maria Montessori`s materials on the child`s development skills and to make general conclusions. Keywords: Mathematical skills 4-5 year old children Mathematical skills of 4-5 year old children M. Montessori`s materials
Promotion of mathematical skills of a 4-5 year old children working according to M. Montessori`s materials
Keywords: Izglītības zinātnes; Matemātikas prasmes; 4-5 gadu vecie bērni; Matemātikas sekmēšana 4-5 gadu veciem bērniem; M. Montesori materiāli