Sociālekonomiskās izmaiņas Latvijas mazajās pilsētās: Balvu piemērs - Zelčs, Jānis (Latvijas Universitāte, 2010)
Latvijā 56 no77 pilsētām ietilpst kategorijā mazās pilsētas. Iedzīvotāju skaita ziņā šis īpatsvars ir mazāks. Mazās pilsētas un to attīstība ir svarīga valsts ilgtspējīgas attīstības sastāvdaļa. Liela daļa no šīm pilsētām atrodas valsts perifērijā, kas būtiski ietekmē to attīstību, kā no cilvēkresursu viedokļa, tā ekonomiskajiem aspektiem. Šīs pilsētas, pēc administratīvi reģionālās reformas, ir pamats jaunizveidotajiem novadiem. Darba mērķis ir raksturot šo pilsētu attīstības gaitu, kā piemēru pētot Balvu pašvaldību. Pilsētu un novadu attīstībai ir nepieciešamas efektīvas atbalsta programmas nacionālajā līmenī. Darba izstrādē pielietotas analītiskās, grafiskās, statistiskās analīzes metodes. Par pētījuma avotiem kalpo statistikas dati, speciālā literatūra un interneta resursi. Iedzīvotāji, pilsētu attīstība, pašvaldība, pilsētu funkcijas

56, of Latvia’s 77 towns can be defined as small towns. From view of population proportion is smaller. Development off small towns is vital to the national sustainable development. Most of these towns are located in Latvia’s province and that has major influence on development, of human recourses and on economic aspects. After the regional administrative reform, these towns are the bases of newly created districts. The aim of this work is discuss the progress off these towns, as an example studying municipality of Balvi. There is required effective supporting program in national level for development of towns and regions. Writing this work has been used analytical, graphic, statistical analyze methods. As the research source are used statistical data, special literature and internet recourses. Population, town development, municipality, town function
Socialeconomic changes in Latvia's small towns:case of Balvi town
Keywords: Ģeogrāfija