Ekspresivitātes kategorijas realizācijas leksiski-semantiskie aspekti notikuma pasniegšanas procesā drukāto plašsaziņas līdzekļu un Interneta komunikatīvajā telpā. - Pavlova, Anna (Latvijas Universitāte, 2013)
Rīga, 2013. – 58 lpp. Bakalaura darbs veltīts ekspresivitātes semantiskās kategorijas runas realizācijas paņēmienu pētīšanai, atainojot notikumus mūsdienu drukātajos un elektroniskajos medijos. Pamatojoties uz krievvalodīgo avīžu un Interneta portāla rus.delfi.lv materiāliem, izveidots izteikumu korpuss, kas satur ekspresīvas vienības, kuras analizētas šajā darbā pēc to piederības noteiktai ekspresivitātes efekta veidošanas metodei. Darba teorētiskajā daļā izskatītas problēmas, kas saistītas ar jēdzieniem „konotācija” un „mediateksts”. Pētījums varētu ieinteresēt filoloģijas studentus, valodniekus, kas nodarbojas ar mediju valodas pētīšanu, žurnālistus, kā arī plašu lasītāju loku, kas interesējas par medialingvistikas attīstības tendencēm.

Riga, 2013. – 58 p. The bachelor thesis is devoted to studying the methods of speech realization of the semantic category of expressivity when displaying events in modern print and electronic media. Based on the material of Russian-language newspapers and the Internet portal rus.delfi.lv, there was established the body of statements containing expressives, which are analyzed in the thesis in terms of their membership of the particular method of the creating of the expressive effect. The theoretical part of the work also examines problems associated with concepts of connotation and media text. The research may be of interest to students-philologists, linguists involved in the study of media language, journalists, as well as a wide range of readers interested in the development trends of media linguistics.
Lexical and Semantic Aspects of the Realization of the Category of Expressivity in the Process of Presentation of an Event in the Communicative Space of Print Media and the Internet.
Keywords: Valodniecība