Latvijas emigrācijas politika - Fedotova, Darja (Latvijas Universitāte, 2012)
Valsts labklājība un attīstība ir galvenais progresa dzinējspēks, kas veidojas savstarpēju valsts un to iedzīvotāju mijiedarbības rezultātā. Padziļinoties globālajiem politikas un ekonomikās integrācijas procesiem, starptautiskās migrācijas nozīme kļūst arvien būtiskāka. Baltijas valstīs, it īpaši Latviju emigrācijas problēma ir pieaugusi līdz ar ES paplašināšanos. Jautājums par Latvijas emigrējošo cilvēku skaitu pēdējā laikā ir kļuvis par vienu no aktuālakājiem un pretrunīgākajiem jautājumiem publiskajā arēnā. Darba mērķis ir izpētīt Latvijas emigrācijas tempus, ka arī emigrācijas faktora ietekmi uz darba tirgu un valsts demogrāfiju, iekšējas valsts politikas kontekstā.

National prosperity and development is a key driver of progress, which is formed between state and population interaction. Due to the deepening global political and economic integration processes, the role of international migration is becoming increasingly important. The Baltic states, especially Latvia emigration problem has risen to the EU enlargement. The issue of Latvian emigrants number of people have recently become one of the most topical and controversial issue in the public stage. The aim of this paper is to explore Latvian emigration rates, that also emigration impact on labor market and national demography,in the internal national policy context.
Emigration policy of Latvia
Keywords: Vadībzinātne