Jaunākā pirmsskolas vecuma bērnu runas aktivizēšana rotaļās un spēlēs - Dušenko-Beļicka, Karīna (Latvijas Universitāte, 2020)
Kvalifikācijas darbam temats: “Jaunākā pirmsskolas vecuma bērnu runas aktivizēšana rotaļās un spēlēs.’’ Autore: Karīna Dušenko-Beļicka. Kvalifikācijas darba mērķis teorētiski un praktiski izzināt bērnu runas aktivizēšanu rotaļās un spēlēs agrīnajā bērnībā. Darba pirmajā daļā autore analizē teorētisko literatūru par bērnu runas attīstību, runas aktivizēšanu rotaļās un spēlēs. Darba empīriskajā daļā tika veikta bērnu novērošana, konstatējot bērnu runas attīstību. Pedagoģiskajā procesā tika veikta izmēģinājuma darbība, kurā tika izmantotas pirkstu rotaļas un rotaļas ar dziedāšanu. Darbs sastāv no divām daļām, tā apjoms ir tajā iekļautas 6 tabulas, un 11 attēli. Darbam tika izmantotas 64 bibliogrāfiskās satura vienības. Darba autore izmantojusi atslēgvārdus: rotaļa, runa, runas aktivizēšana, vārdu krājums.

Theme: Activating children's speech in activitates and games. Qualifications for the job: '' The youngest preschool children's speech activation and importance in activities and gaumes.'' Author Karina Dushenko-Belicka. The aim of the qualification work is to analyze theoretically and practically children's speech development. Durning the work children were observed to establish their speech development. Tryl work was performed durning pedagogical process including finger games and singing games.
Activating children's speech in activitates and games
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; Runas aktivizesana; Runas aktivizesana; Runas aktivizesana; Runas aktivizesana