Alkaloīdu iegūšana no lupīnu sēklām - Romaņuks, Viktors (Latvijas Universitāte, 2017)
Alkaloīdu iegūšana no lupīnu sēklām. Romaņuks V., zinātniskais vadītājs doc. Kļimenkovs I. Bakalaura darbs, 30 lappuses, 25 attēli, 18 literatūras avoti, 3 pielikumi. Latviešu valodā. Darbā ir veikta lupanīna iegūšana no lupīnu sēklām ar divām dāžadām metodēm, turpmāka lupanīna attīrīšana ar trijām dažādām metodēm, kā arī lupanīna reducēšana par sparteīnu ar divām dažādām metodēm.

Preparation of alkaloids from lupine seeds. Romaņuks V., supervisor doc. Kļimenkovs I. Bachelor’s thesis, 30 pages, 25 figures, 18 literature references, 3 appendices. In Latvian. In this work were prepared lupanine from lupine seeds by two different methods, further purification of lupanine, and in last step reduction of lupanine into sparteine.
Preparation of alkaloids from lupine seeds
Keywords: Ķīmija; ALKALOĪDU IEGŪŠANA; LUPANĪNS; SPARTEĪNS; REDUCĒŠANA; ATTĪRĪŠANA