Testa gultnes dīkstāves efektīva izmantošana - Krūmiņš, Kristers (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba “Testa gultnes dīkstāves efektīva izmantošana” mērķis ir izpētīt bezvadu sensoru tīklu maršrutēšanas protokolu dizainu ietekmējošos faktorus, modeļus un populārākos maršrutēšanas protokolus. Papildus tam, mērķis ir arī izveidot bezvadu sensoru mezglu saziņas programmu, ar kuras palīdzību tiks iegūti sensoru saziņas dati. Šie dati tiks analizēti, lai noteiktu, kādi faktori ietekmē bezvadu sensoru mezglu saziņu, un vai šos faktorus būtu iespējams izmantot pieejamo saziņas kanālu paredzēšanai. Ja būtu iespējams pietiekami precīzi paredzēt pieejamos kanālus, tas ļautu efektīvāk taupīt sensoru mezglu enerģiju. Tēma ir aktuāla, jo bezvadu sensoru tīklos galvenā problēma vienmēr ir bijusi enerģijas patēriņš.

The goal of bachelor thesis “Effective use of Testbed downtime” is to study the factors influencing the design of wireless sensor network routing protocols, routing protocol models and most popular protocols. In addition, the goal is to create a wireless sensor node communication program that will be used to obtain sensor communication data. This data will be analysed to determine which factors affect communication of wireless sensor nodes and whether these factors could be used to predict the available communication channels between sensor nodes. If the available channels could be predicted with sufficient accuracy, this would allow more efficient energy saving. The topic is relevant, because the main problem in wireless sensor networks has always been energy consumption.
Effective use of Testbed downtime
Keywords: Datorzinātne; Bezvadu; Sensoru; Tīkls; Maršrutēšana; Enerģijas