Efektīvas komunikācijas labā prakse starptautiskā izglītības iestādē - Koļasa, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba autors: Jekaterina Koļasa. Darba nosaukums: Efektīvas komunikācijas labā prakse starptautiskā izglītības iestādē. Pētījuma mērķis: Pamatojoties uz teorētiskajām atziņām, vadības un skolotāju aptauju, izstrādāt efektīvas komunikācijas iekšējo modeli starptautiskā izglītības iestādē. Pētījuma saturs: Pētījuma saturu veido komunikācijas izpratnes un tās veidu raksturojums starptautiskajā izglītības iestādē, izglītības iestādes vadības struktūras raksturojums, ka arī efektīvas komunikācijas labās prakses empīriskā izpēte. Pētījuma rezultātā izstrādāts efektīvas komunikācijas iekšējais algoritms starptautiskajai izglītības iestādei un ieteikumi izglītības iestādes vadībai un akadēmiskajam personālam par to, kādi soļi būtu jāveic un kādus pamatprincipus jāaizmanto, lai veiksmīgi īstenotu efektīvas komunikācijas labo praksi starptautiskā izglītības iestādē. Darba struktūra: Darbā apjoms ir 61 lappuses, 23 attēli, 31 literatūras avoti, 2 pielikumi. Atslēgvārdi: Komunikācija, efektīva komunikācija, izglītības iestādes vadītājs, starptautiska izglītības iestāde, izglītība, izglītības vadība, skolotāji.

Author of the work: Jekaterina Kolasa Work title: Good communication practice in an international educational institution Aim of the research: Based on the theoretical findings, a survey of management and teachers, to develop an internal model for effective communication in an international educational institution. Research content: The content of the research consists of the description of the understanding of communication and its types in the international educational institution, the description of the management structure of the educational institution, as well as the empirical research of good communication good practice. As a result of the research, an internal algorithm for effective communication for an international educational institution has been developed and recommendations for the management and academic staff of the educational institution on what steps should be taken and what basic principles should be used to successfully implement good communication practices in an international educational institution. Structure of the work: The work contains 61 pages, 23 pictures, 31 literature sources, 2 appendices. Keywords: Communication, effective communication, head of educational institution, international educational institution, education, educational management, teachers.
Good communication practice in an international educational institution
Keywords: Pedagoģija; Komunikācija; efektīva komunikācija; izglītības iestādes vadītājs; starptautiska izglītības iestāde; izglītības vadība