Sporta aktivitātes – iespējas pareizas bērna stājas sekmēšanā pirmskolā - Umbrasa, Sarmīte (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbs „Sporta aktivitāšu iespējas pareizas stājas sekmēšanā pirmsskolā”, veltīts aktuālai problēmai, kad mūsdienās tiek izmantotas vismodernākās tehnoloģijas un jaunieši par tām izrāda lielu interesi. Bērni jau no mazotnes spēlē datorspēles un ilgstoši sēž pie datoriem, kas nelabvēlīgi ietekmē viņu mugurkaulu, un veido nepareizu stāju, jo ilgstoši sēž nemainot darbības veidu. Tāpēc pētījuma mērķis bija izzināt un praktiski pārbaudīt sporta aktivitāšu iespējas pareizas stājas sekmēšanā pirmsskolā. Lai mērķi sasniegtu darba autore izstrādāja individuālu darbības programmu, kuras rezultātā bērni uzrādīja labākus rezultātus, ko darba autore vēlējās sasniegt. ATSLĒGVĀRDI Sporta aktivitātes. Pirmsskolas pedagoģiskais process. Stājas veidošanā.

Bachelor work „Sport,s activities facitity correct polise contributed in nursery school,” dedicated actual problem, when today make emploed beset modern technologie and teenagers take great interest for it. Children from childhood played computer and long time watching television. That badly to influenced spine of the childrens and make incoruct polise, bekause children long time sat without active and not moved. Because ehpolor purpose was learning and practic check activity sports. Correct polise contribute before the skool. That thus target reached author Project maked individual programme, whose children produced better result. What author this Project what reached. KEYWORDS Sport,s activities. Before the school pedagogic process. Make correct polise model for the children.
Sports activities – possibilities of promoting correct bearing at preschool
Keywords: Pedagoģija