Latvijas ICT cilvēkresursu tirgus attīstība un darbinieku atlase no Uzbekistānas - Nagay, Yana (Latvijas Universitāte, 2023)
Šī bakalaura darba mērķis ir izpētīt cilvēkresursu vadības (HR) teorētiskos aspektus organizācijās Latvijas IKT nozares kontekstā. Galvenā uzmanība tiek pievērsta sadarbības potenciāla analīzei ar IKT speciālistiem no Uzbekistānas. Lai nodrošinātu visaptverošu analīzi, pētījumā tiek izmantotas dažādas pētniecības metodes, tostarp PESTLE analīze ar personāla atlases aģentūras atbalstu un HWM speciālistu aptauja. Tas ļauj izpētīt gan ārējos, gan iekšējos faktorus, kas ietekmē augsti kvalificētu IKT profesionāļu piesaisti no Uzbekistānas Latvijai. Darba mērķis ir analizēt funkcionējošas personāla atlases sistēmas problēmas Latvijas cilvēkresursu tirgus resursos IKT uzņēmumos, lai noteiktu nepieciešamību pēc IKT darbiniekiem no Uzbekistānas. Atslēgas vārdi - IKT nozare, personāla vadība, personāla atlases speciālisti, kvalificēti speciālisti, darba apstākļi, izglītības sistēma.

This bachelor thesis aims to explore the theoretical aspects of human resource management (HRM) in organizations within the context of the Latvian ICT industry. The primary focus is to analyze the potential for cooperation with ICT specialists from Uzbekistan. To provide a comprehensive analysis, the study utilizes a range of research methods, including PESTLE analysis with the support of a recruitment agency and survey of HWM specialists. This allows for an examination of both external and internal factors that influence the attraction of highly qualified ICT professionals from Uzbekistan to Latvia. The goal of the thesis is to analyze the problems in the functioning recruiting system in the Latvian human resources market resources in ICT companies to determine the need for ICT employees from Uzbekistan. Keywords - ICT industry, HRM, recruiters, skilled specialists, working conditions, education system.
Development of Latvia's ICT Human Resources Market and Recruitment of Employees from Uzbekistan
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; ICT industry; HRM; recruiters; skilled specialists; working conditions