Automātiskā koda ģenerācija native-funkciju izsaukšanai no Java - Fjodorovs, Pāvels (Latvijas Universitāte, 2009)
Šīs darbs ir pētījums par to, kā var izsaukt native (platformspecifisko) kodu no Java. Tiek aplūkoti eksistējošie līdzekļi native koda izsaukšanai (JNI, JNA, J/Invoke). Lai atvieglotu šo līdzekļu izmantošanu, var lietot koda ģeneratorus (piemēram, SWIG priekš JNI un JNAerator priekš JNA). Tiek piedāvāts autora risinājums priekš JNI un J/Invoke.

This work is a research on how native code can be invoked from Java. Some of the existing tools for calling native code are described. In order to make using of such tools more convenient, one can use code generators (for example, SWIG for JNI and JNAerator for JNA). The author’s solution for code generation for JNI and J/Invoke is offered.
Automatic code generation for calling native functions from Java
Keywords: Datorzinātne